fbpx
Camping
Caravannen op bezoek!

Caravannen op bezoek!

Na de bossen rond het dorp Borger zien we een open landschap. Weiden met grazende koeien en paarden. Een huifkar met een blond paard ervoor komt ons tegemoet. Een vrouw houdt de leidsels vast. Twee kinderen, naast haar, zwaaien vrolijk naar ons. Even verder slaan we af en rijden het pad in van camping Beekdal in Drenthe.

Het is alweer een tijdje geleden dat Caravannen ons bezocht en het artikel geschreven is maar omdat het zo mooi verteld willen wij het met je delen!

Het artikel is geschreven door Willem Smalen en de foto’s zijn gemaakt door: Jurriaan Huting

 

Paarden, heel veel grazende paarden in weiden. Dat zien we als eerste als we het pad van camping Beekdal oprijden. “Sommige mensen denken dat zij op een manege terechtkomen als ze het pad oprijden”, zegt Valesca. “Maar je ziet, het is echt een camping.” Valesca Pieters is eigenaresse van camping Beekdal. “Ik ben hier geboren en opgegroeid”, vertelt Velesca. “Deze camping bestaat zo’n twintig jaar. Een paar jaar geleden heb ik de camping van mijn vader overgenomen. Vroeger was het e
en boerderij met melkkoeien. Maar dat werden er steeds minder. De koeien maakten plaats voor paarden. Eerst een paar, later steeds meer. Nu is het een pensionstal met vijftig paarden. De camping staat helemaal los van de pensionstal. Behalve dat je vanaf de camping de paarden kunt zien die in de omliggende weiden grazen.”

Levendig uitzicht
“Het weidse uitzicht is heel specifiek voor deze camping. Er zijn vijftien ruime plaatsen”, vertelt
Valesca tijdens een wandeling over de camping. “Toeristische plaatsen en een paar als seizoenplekken. Een aantal gasten komt hier elk jaar. Sommige ken ik al vanaf dat ik een kind was. Ik ben een beetje met hen opgegroeid. We hebben geen afgebakende kampeerplekken. Ik overleg altijd met mijn gasten waar zij het liefst met hun caravan willen staan. De meesten willen een plek met uitzicht op de omliggende weiden waar de paarden grazen. Een levendig uitzicht.”

Te doen en te zien
In de recreatieruimte zien we veel folders van de omgeving liggen. Valesca: “In de omgeving van Borger is genoeg te doen en te zien. Natuurlijk kun je de hunebedden bekijken. In Borger is zelfs een Hunebedmuseum. Daar kun je zien hoe men hier zo’n 5000 jaar geleden deze stenen grafmonumenten bouwde. Naast het museum ligt het Oertijdpark. Een belevenis hoe mensen in de prehistorie leefden. Voor fietsers is het een uniek gebied. Knooppunt-routes leiden je door een afwisselend landschap van bos, heide, vennetjes en zandverstuivingen. Wandelaars kunnen korte en lange tochten door bossen en over heidevelden maken. Na een fiets- of wandeltocht kun je altijd even neerstrijken op een gezellig terrasje in Borger.”

Superleuk
“Sommige gasten die hier elk jaar terugkomen, ken ik al heel lang. Nieuwe gasten vinden een plek met vrij uitzicht verrassend op onze camping. Als mensen blij zijn, geeft dat mij ook een gevoel van vreugde. Dat maakt het werk superleuk.”

In de schaduw
Egbert zit in de schaduw naast de voortent. Zijn vrouw Ineke is boodschappen aan het doen in Borger. “We komen hier al twintig jaar. Altijd het hele seizoen. Het is een heerlijke plek met uitzicht op de omgeving. Vroeger fietsten we heel veel. Nu wat minder omdat we ouder zijn. Het is een heerlijke rustige camping. Alle voorzieningen zijn er. Wat wil je nog meer in een vakantie.”

 

 

Bron: https://caravannen.wordpress.com/2018/06/12/boerderijcamping-beekdal/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

× Liever even met ons WhatsAppen?